Ugglan upptäcker dagen - del 2

fortsättningen..

Snart var det kväll, och alla vackra färger blev till grått å svart. Men det brydde sej inte ugglan om det allra minsta grand. Nu var han så trött att han bara behövde lägga huvudet på kudden, så sov han gott och drömde om allt vackert han hade upptäckt under dagen. Men han fick inte sova särskilt länge. Efter bara några snarkningar väcktes han av en upprörd Erika ekorre.
"Uno uggla, vakna!" ropade hon. Ugglan öppnade ett öga. Månen lyste milt över skogen.
"snälla, låt mej få sova ifred", gnällde ugglan. "jag har ju sagt att jag sover på natten numera".
"sova? nej dum inte för alla hasselnötter i skogen!" skrev Erika Ekorre. "min lille son lyssnade på dina dumheter och har fått för sej att han ska vara vaken på natten istället för på dagen. och nu kan jag inte hitta honom. han har gått vilse i skogen, och du måste hjälpa mej hitta honom. Genast!"
Just då dök en grymtande Vilma vildsvin upp.
"äntligen hittade jag dej, din dumma gamla uggla!"
hon förklarade att en av hennes söner också hade sprungit vilse i skogen efter att ha hört av ugglan att man kan bestämma själv om man vill sova på natten eller på dagen. Uno uggla var minst sagt förbluffad. och trots att han var helt slut efter den långa dagen, gav han sej av för att leta reda på de två små rymlingarna.
ugglan flög genom skogen och spanade i träd, buskar och på marken. till slut hittade han den lille ekorrungen på en bädd av löv vid floden. försiktigt plockade ugglan upp honom och flög hem med honom till hans mamma utan att väcka honom. nu var ugglan så trött att han nästan inte orkade hålla ögonen öppna. men det dröjde inte länge förrän han hittade den bortsprungna vildsvinet sovandes invid en stor höstack på en bondgård. ugglan lyfte upp honom försiktigt och flög snabbt hem med honom till hans oroliga familj.
Solen började gå upp när Uno uggla återvände till sitt kära träd. han var helt slut.
"nu ska jag sova hela dagen!, mumlade han för sej själv. och snart ekade hans snarkningar genom halva skogen. Sedan denna dag är allt som förut igen. Uno uggla sover på dagen och är vaken på natten. det vet väll alla att det är så!
SLUT

kommentarer till detta underbara inlägg:

kommentera så får du kakakakakkakakaka :] massa kakor!

vad heter du, söta banan?

Om du ofta är här och leker ninja, tryck här!

mail adress? (bara vi ser de för vi är så sneaky)

Har du nån sneaky blogg?

SKRIV VAD DU VILL. DU HAR ORDET

Trackback
RSS 2.0